به گزارش روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی سیرجان: محبوبه محمدرفیعی، مامای نمونه بیمارستان دکتر غرضی سیرجان با با بیان این که از سال 1386 وارد حرفه مامایی شده است گفت: مامایی حرفه ای است سخت زیرا مسئولیت جان دو انسان به صورت هم زمان در دستان ماماست و این شغل به دلیل ارتباط با نوزاد لذت بخش است و هنگام زایمان، گذاشتن دستان مادر در دستان ماما باعث لذت و شادی برای مان است.
او در ادامه به سختی های حرفه مامایی پرداخت و افزود: کمبود نیرو و تخت، شیفت های فشرده و استرس کاری برای مراقبت از فرزند و مادر از سختی های این حرفه تخصصی است همچنین با توجه به شرایط کرونا در این روزها این دغدغه ها چندین برابر می شود و باید تمام پروتکل های بهداشتی را مو به مو رعایت کنیم.
او همچنین به وظایف ماماها اشاره کرد و گفت: یک ماما باید مراقبت های پیش گیری، تشخیصی و درمانی را از دوران بلوغ تا قبل از بارداری، حین بارداری، زایمان و پس از زایمان و تا زمان یائیسگی برای تمام مادران پوشش دهد.
این کارشناس مامایی در ادامه سخنانش به بیان مشکلات ماماها پرداخت و گفت: عدم عقد قرارداد سازمان های بیمه با ماماهای شاغل در مراکز خصوصی و دولتی و ترویج بیش از حد عمل سزارین باعث شده که فرهنگ زایمان طبیعی که هدیه ای از طرف خداوند مهربان است در خانواده ها کم رنگ بشود. او ادامه داد: این روزها با وسایل ارتباط جمعی می توان آموزش های بیش تری به افراد جامعه داد تا ترس از زایمان طبیعی از بین برود و مادران بدانند که در شرایط کاملاً نرمال دوران بارداری، مراقبت برعهده ماما است همچنین با توجه به مشکلات دختران نوجوان که در آستانه دوران بلوغ هستند، می توان کلینیک بلوغ، یائسگی و... توسط فارغ التحصیلان رشته مامایی برای راهنمایی و خدمات تخصصی برای این قشر عزیز را راه اندازی کرد.
محمدرفیعی همچنین توصیه کرد: خانواده ها در دوران بارداری، حتماً در کلاس های آموزشی شرکت کنند تا هنگامی که برای زایمان به بیمارستان مراجعه می کنند، آگاهی لازم را داشته باشند چون بیشترین مشکلی که با خانواده و زائو ها داریم، عدم آگاهی آن هاست است که توقع دارند پروسه زایمان طبیعی، همانند عمل سزارین سریع انجام شود در صورتی که در زایمان طبیعی، باید صبر و حوصله بیشتری به خرج دهند و شاید این پروسه از 24 تا 48 ساعت هم به طول بیانجامد و زائو باید در بیمارستان بستری باشد.

 

 

Template Design:Dima Group