• رعایت اصول بهداشتی به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا از جمله شستشوی کامل دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از خانه در ماه مبارک رمضان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
  • رعایت اصول صحیح تغذیه تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به خصوص بیماری کووید 19 دارد.
  • با تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A ، D ، E ، C، آهن، روی و سلنیم که برای سیستم ایمنی مفیدند، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و ابتلا به کووید در روزه داری کاهش می یابد.
  • در صورت داشتن مشکلات مرتبط با سلامت، برای اطمینان از بی ضرر بودن روزه با پزشک خود مشورت کنیم.
  • از برگزاری مراسم افطاری بپرهیزیم و نذورات خود را در قالب بسته های حمایتی در اختیار نیازمندان قرار دهیم.
  • در سال جاری که ساعت روزه داری طولانی است، گرسنگی و حذف وعده های غذایی به ویژه سحری باعث کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به کووید را افزایش می دهد.
  • با توجه به نقش ويتامین«آ» A در تقویت سیستم ایمنی بدن در وعده های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین«آ» A شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی و انواع مرکبات و زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده کنیم.
  • برای افزایش سیستم ایمنی بدن منابع غذایی ویتامین«د» D (لبنیات، زرده تخم مرغ و ماهی های چرب مصرف کنیم.
  • ويتامین«ایی» E آنتی اکسیدان بوده و به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • برای تامین ویتامین«ایی» E در طبخ غذا از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت استفاده کنیم.
  • برای تامین ویتامین«ایی» از سبزی هایی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در سحر و اقطار و از انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله افطار تا شام مصرف کنیم.
  • از منابع غذایی حاوی ويتامین«سی» C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در افطار، شام و سحر مصرف کنیم.
  • برای ارتقای سیستم ایمنی بدن در ماه رمضان، منابع غذایی ويتامین های گروه«ب» B مانند انواع سبزی برگ سبز و میوه، شیر و لبنیات، انواع گوشت، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) را مصرف کنیم.
  • یرای پیشگیری از عفونت های ویروسی و تامین ویتامین«ب12» B12 از گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات استفاده کنیم.
  • دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام روزه داری توصیه می شود.
  • برای دریافت آهن، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل مصرف کنیم.
  • اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین«سی» c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.
  • مصرف غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در سحر، افطار و شام در ماه رمضان توصیه می شود.
  • از مصرف زياد زولبیا و بامیه که حاوی مقادير زيادی قند و چربی هستند، خودداری کنیم.
  • روزه داری نه تنها در افراد سالم عارضه ای ایجاد نمی کند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می شود.
  • افراد سالم کمتر از 65 سال می توانند با رعایت موازین بهداشتی و تغذیه ای روزه بگیرند.
  • افراد مبتلا به بیماری و یا دارای مشکلات سلامتی باید در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.
  • افرادی که به کروناویروس مبتلا شده و بهبود یافته اند، حداقل تا 6 هفته پس از بیماری روزه نگیرند.
  • مبتلایان به فشارخون بالا، قلبی، سرطان و دیابت بیشتر در معرض ابتلا به وضعیت شدید کووید 19 هستند، این افراد در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.
  • تغذیه صحیح تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به خصوص کووید 19 دارد.
  • با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با استفاده از همه گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های موردنیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.
  • رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه با استفاده از همه گروه های غذایی و جایگزین های آنها، باعث بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن می شود.
  • در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت همراه با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.
  • در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی همراه با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.
  • استفاده از همه گروه های غذایی برای برطرف کردن نیازهای بدن فرد روزه دار توصیه می شود.
  • شش گروه غذایی اصلی عبارتند از: نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه ها، میوه ها، سبزی ها و شیر و لبنیات
  • مصرف میوه و سبزی در ایام روزه داری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  • لبنیات کم چرب (کمتر از 2.5 درصد) مصرف کنیم.
  • در ایام روزه داری مصرف پروتئین اعم از حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از کووید 19 لازمند باید توجه شود.
  • در ایام روزه داری برای پیشگیری از کووید 19 پروتئین های حیوانی و یا گیاهی مصرف کنیم.
  • انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند، به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین کنند.
  • از مصرف زياد زولبیا و بامیه که حاوی مقادير زيادی قند، چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است و موجب چاقی، ديابت و اختلالات چربی خون می شود خودداری کنیم.

 

 

تصاویر خبری

اینفوگرافیک و عکس‌نوشت

تب دنگی چیست هفته بسیج گرامی باد سکته مغزی را جدی بگیرید روز جهانی سکته مغزی روز ملی کودک گرامی باد

کیوسک مطبوعات

تقویم تاریخ

سامانه ها

Template Design:Dima Group